DŠMSWiki:Splošno zanikanje odgovornosti

Iz DŠMSWiki

Skoči na: navigacija, iskanje

Splošne izjave - DŠMSWiki uporabljate na lastno odgovornost! - DŠMSWiki ne daje zdravstvenih nasvetov - DŠMSWiki ne daje pravnih mnenj - DŠMSWiki vsebuje članke, ki se vam lahko zdijo sporni

DŠMSWIKI NE JAMČI ZA PRAVILNOST

DŠMSWiki je spletna odprtovsebinska (angleško open-content) enciklopedija, torej prostovoljna povezava posameznikov in skupin, ki razvijajo skupen vir človeškega znanja. Njena struktura omogoča vsakomur s spletno povezavo in spletnim brskalnikom spreminjanje njene vsebine. Zato bodite pozorni, da ni nobenega jamstva o tem, da je katerakoli od vsebin enciklopedije strokovno pregledana in potrjena s strani strokovnjakov z ustreznim znanjem na posameznem področju, kar bi omogočalo celovito, ažurno in zanesljivo informacijo s katerimkoli zapisom v enciklopediji DŠMSWiki.

To ne pomeni, da v enciklopediji DŠMSWiki ne boste našli ažurnih in uporabnih informacij, vendar pa vas opozarjamo, da DŠMSWiki ne jamči na kakršen koli način za pravilnost vsebine v enciklopediji. Mogoče je, da je bil kateri koli del vsebine pred kratkim spremenjen oziroma dopolnjen, podvržen vandalizmu ali ga je spremenil nekdo, katerega mnenje ne ustreza trenutnemu stanju strokovnega znanja na področju, glede katerega potrebujete informacijo. Trudimo se izboljšati načine izbire in odobritve zanesljivejših različic prispevkov, vendar kljub temu nikakor ne moremo jamčiti za njihovo pravilnost.

Nihče od avtorjev in drugih oseb, ki prispevajo vsebine, sponzorjev, administratorjev, sistemskih upraviteljev ali drugih oseb, povezanih z enciklopedijo DŠMSWiki ne odgovarja ali kako drugače jamči za objavo katerekoli nepravilne ali nezakonite vsebine ali za posledice vaše uporabe vsebine na teh spletnih straneh ali z njimi povezanih spletnih straneh.

Posebej vas opozarjamo na dejstvo, da je ponujena vsebina na razpolago brezplačno in brez kakršnihkoli omejitev ter da z njeno uporabo ne nastane nikakršen pravni posel med vami in lastniki oziroma uporabniki tega spletišča, lastniki strežnikov, na katerih se spletišče nahaja, posameznimi osebami, ki so prispevale vsebino, projektnimi vodji ali administratorji, sistemskimi upravitelji ali drugimi osebami, ki so na kakršenkoli način povezane s tem ali sestrskimi projekti, ter zato ne morete do njih imeti nikakršnih zahtevkov posredno ali neposredno. Dovoljena vam je omejena pravica reprodukcija vsebine česarkoli na tem spletišču, vendar pa takšno dejanje ne ustvari in tudi ne podrazumeva kakršnekoli pogodbene ali odškodninske obveznosti na strani enciklopedije DŠMSWiki ali njenih predstavnikov, članov, organizatorjev ali drugih uporabnikov.

Vse registrirane znamke, trgovske znamke, oblikovalske pravice, avtorske pravice in podobno, ki so omenjene, uporabljene ali navedene v člankih DŠMSWiki so lastnina njihovih spoštovanih lastnikov. Njihova uporaba tukaj ne pomeni, da jih lahko sami uporabljate za kakršenkoli drugačen razlog kot za tega ali podobnega informativnega razloga kot uporabljeno v originalnih DŠMSWiki člankov pod pogoji Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija. Razen, če ni drugače navedeno, DŠMSWiki in DŠMSWiki strani niso podprte s strani ali sodelujejo s katerim od nosilcev takih pravic in tako DŠMSWiki ne more zagotavljati pravic uporabe katerihkoli registriranih materialov. Vaša uporaba takih ali podobnih avtorskih lastnin je na vašo lastno odgovornost.

Prosimo zapomnite si, da vsebina ki jo tukaj vidite je lahko v nasprotju z zakoni področja, od koder vi to gledate. DŠMSWiki ne podpira kršenje zakonov.

Če potrebujete strokovni nasvet (npr. zdravniški, pravni, finančni ali podoben nasvet), prosimo poiščite strokovnjaka, ki je strokovno usposobljen in v skladu s predpisi opravlja storitve ali nudi pomoč na posameznem področju.
DŠMSWiki ni pregledan s strani uporabnikov; četudi imajo možnost popravljanja in urejanja, bralci niso pod nobeno obvezo kaj takega storiti in tako tukajšnje informacije niso pod nobeno garancijo ustreznosti.

Proti DŠMSWiki ne morete zahtevati nobene odškodnine zaradi posledic , ker je prostovoljna organizacija posameznikov, namenjena ustvarjanju različnih prostih virov spletnih informacij. Te informacjie so Vam dane v uporabo zastonj in ne obstaja nikakršna pogodba ali sporazum med Vami in DŠMSWiki glede vaše uporabe in spreminjanja informacij, razen točk, določenih v licenci Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija. Prav tako nihče na DŠMSWiki ni kazensko odgovoren za spremembe ali odstranitev informacij, ki ste jih vi shranili na DŠMSWiki ali katerokoli sorodno stran.

Hvala za čas, ki ste si ga vzeli, da ste prebrali pojasnila na tej strani. Veliko užitkov pri uporabi enciklopedije DŠMSWiki.

Viri

Prvotno besedilo je na voljo tukaj

Licenca

Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0

Osebna orodja
Imenski prostori
Različice
Dejanja
Povezave
Navigacija
Pripomočki